La Fira de Xàtiva

L´any 1250 el rei Jaume I va atorgar  a la ciutat de Xàtiva el privilegi de celebrar tots els anys una fira . Es tractava de provocar un encontre anual entre tota mena de gents dedicats a les tasques de l´agricultura.

Habitants de diversos origens s´aplegaven a la Ciutat durant els dies de fira per tal de fer   negocis, de comprar o vendre els animals que els servien d´ajut en les feines agrícoles.

Aquesta tradició es conserva des de fa més de 750 anys. Molts camperols valencians  procedents de la nostra comarca i d´altres indrets més llunyans conviuen en una perfecta harmonia a l´abric de les seues barraques. Fan tractes on” la paraula  és l´home” en la compra-venda de cavalls,rucs,rossins i tota mena d´utillatges per  aparellar els animals així com eines per a treballar la terra. Entonen els seus càntics a la fresca de les nits d´estiu . Respiren el mateix aire i oloren la mateixa flaire característica. Mengen paella i beuen bon vi. Fan rotlles i tots asseguts conten velles històries. Donen en definitiva un exemple de convivència en un   món on tan necessitat està d´ella.

Això era,  és i esperem que continue sent la Fira del Bestiar de Xàtiva, tot complint la seua funció històrica.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: La Fira de Xàtiva

  1. Toni, como puedes ver me ha apresurado a “degustar” tu invitación. Debo reconocer que me ha costado un poco llegar a las obras, a las fotos que muchos sabemos que son una pequeña y exquisita muestra de la magistral, ingente y artística obra de documentación del tiempo, el paisaje y las gentes que hemos tenido la suerte de que Toni Marzal formase parte de nuestro tiempo, nuestro paisaje y de mosatros. Gracias.

  2. Perdón por el “apresuramiento”. Donde dice “me ha apresurado” quise decir “me he apresurado”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>