LA FESTIVITAT DEL CORPUS A XATIVA

La festivitat del Corpus rememora la institució de l´Eucaristia,segons els Evangelis, la conversió de les substàncies del pa i del vi en el cos i la sang de Crist, essència del dogma de fe de la transsubstanciació.(concili IV de Laterà el 1215 )

En els seus inicis la processó, presidida per la Custòdia, era un acte de submissió a Déu per part del  poder cristià i una confessió pública de la  Fe cristiana.

Al larg del temps van introduir-se diverses manifestacions populars paganes d´antics rituals que es van cristianitzar, i prohibides en certes èpoques pels mateixos estaments eclesiàstics que consideraven irrespectuoses algunes expressions pseudo-religioses del poble pla.

En l´actualitat,en referència a la celebració de la Processó de Corpus de Xàtiva, elements populars i religiosos es barregen donant-li un aspecte molt singular.

Personatges bíblics,diverses danses, gegants i capgrossos i escenificació dels misteris,dels que cal esmentar el d´Adam i Eva, que es representen durant la cavalcada  del convit en la nit anterior al dia del Corpus .

En la galeria de fotos es mostren alguns aspectes de l´esmentada processó.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>